Superfluffy rosinboller

Det er lite som slår lukten an fersk gjærbakst! I dag hadde jeg ekstremt lyst på rosinboller, så da bakte jeg nettopp det! Har du lyst har du lov, i hvert fall en gang i blant 😉
m4Egentlig er jeg en utålmodig person som vil at matlagingen skal gå fort, men akkurat gjærbakst er verdt å vente på! Jeg ramlet over en versjon av denne måten å lage boller på for et års tid siden, og den er virkelig super! Disse bollene lages litt annerledes enn standardoppskrifter, men resultatet gjør at de blir ekstremt saftige og luftige! De blir akkurat like fluffy som bollene på Meny, men smaker mye bedre! Dessuten har man full kontroll på hva de inneholder, som er min hovedgrunn for å bake selv, i tillegg til at hele huset lukter deilig gjærbakst lenge etterpå 🙂

img1

Gjæren fikk visst ikke gleden av å delta på dette bildet :p

Ingredienser:
300 gram meierismør
1 liter melk
270 gram melis
2 pakker fersk gjær (100 gram)
2-3 ts kardemomme
Ca. 1,5 kg hvetemel
120-150 gram rosiner

m5

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en stor kjele. Ha oppi melis og melk og kok opp. Avkjøl blandingen i kaldt vann til den er fingervarm (ca. 37°C).
Smuldre gjæren i en stor bolle og rør inn litt av væsken. Ha så i resten av væsken. Bland i kardemomme, hvetemel og rosiner og elt deigen til den ikke lenger er så klissete.
Trill ut bollene med en gang og legg dem på bakepapirdekkede stekebrett. Legg et kjøkkenhåndkle over og la dem heve på benken i omtrent 1 time.
Sett stekeovnen på 250 grader. Stek bollene i 5-6 minutter midt i ovnen til de er gyldne oppå. Pensle med melk med en gang de tas ut av ovnen for en blank overflate. Voila, verdens beste rosinboller er klare for og konsumeres!
Jeg får 30 store boller av denne oppskriften! 🙂
m6
Nei, boller er ikke akkurat helsekost, men det er da heldigvis lov å kose seg av og til også! Dessuten er det jo lørdag i dag!
Man behøver heller ikke fortære alle 30 bollene på en helg, bollene er nemlig helt supre å fryse! Som den innbilte husmoren jeg er liker jeg nemlig ikke å ha en fryser uten boller, haha.
m7
Riktig god helg, med eller uten bollebaking! 😀
Følg meg gjerne på Yngvilds mat og trening på facebook!

7 tanker på “Superfluffy rosinboller

  1. Disse så suupergode ut! Jeg har aldri penslet med melk før etter at de er tatt ut av ovnen, det var et supert tips jeg skal prøve!

    • Det kan jeg garantere at de er! 🙂 Jeg har også bakt den samme oppskriften i årevis, men angrer ikke på at jeg prøvde denne, nå er dette den nye faste bolleoppskriften min! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s